…si inca o zi castigata

Azi  nu am avut o zi buna. Se mai intampla si la case mari.

Trecand peste tot am reusit sa o fac putin mai interesanta citind. Asta nu inseamna ca eu nu citesc. Inseamna doar ca de obicei citesc carti care au legatura cu dezvoltarea personala, afacerile sau mai stiu eu ce carti strict teoretice. Nu stiu de ce insa de mult timp nu am citit altceva. Imi dau seama ca am gresit ca nu am oscilat si am ignorat biblioteca plina de carti.

Daca tot am stat in pat toata ziua m-am apucat de Dama cu camelii de Alexandre Dumas. Este o carte pe care imi doream de mult sa o citesc dar din mai multe motive am tot amanat pana am uitat de ea. Azi citeam si la un moment dat dupa vreo 90 de pagini m-am oprit si m-am gandit: ” Imi place atat de mult cartea incat parca simt ca o traiesc si fac parte din poveste”.

Sentimentul asta nu-l am niciodata cand vad un film sau vreo emisiune. Ma uit si nu ma misca nimic, nu ma pot implica in show-uri sau in filme pe care altii ii impresioneaza pana la lacrimi.  Pe de alta parte lumea cartilor ma trimite spre o lume din care pot sa fac parte si imaginatia imi da puterea sa interpretez cum vreau fiecare cuvant, fiecare descriere….Stii cum e sa-ti bata mai tare inima dupa ce citesti un paragraf?

Desi a fost o zi nu tocmai reusita din alte puncte de vedere a fost o zi castigata pentru ca am lasat putin deoparte orice activitate si am citit mai mult decat am reusit sa o fac in ultimul timp.

Acum simt ca am castigat o zi. Este atat de frumos sentimentul incat m-am gandit sa o spun si pe blog.

Sunt curioasa cati dintre voi simtiti ca traiti la un alt nivel atunci cand cititi o carte interesanta. Pana la urma “viata are farmecul ei, depinde doar cu ce ochi o privesti”.