"Ceea ce nu traim la timp, nu mai traim niciodata." - O. Paler

…viata ca o calatorie cu trenul

Posted: January 23rd, 2014 | Author: | Filed under: ...prin viata | Tags: , | Comments Off on …viata ca o calatorie cu trenul

Viata este ca o calatorie cu trenul. Inainte sa se urce in tren calatorul nostru ajunge in gara. Acolo este ghidat spre trenul sau, are totul notat pe bilet si desi este aglomerat in gara nu se teme de nimic.

Din fericire are posibilitatea de a alege destinatia dorita. Dupa ce s-a decis porneste intr-o calatorie. Urca timid si se uita in stanga, dreapta dupa locul sau. Va vedea ca unele locuri sunt mai confortabile ca altele, unele ii ofera o priveliste deosebita si altele ii pot crea o stare inconfortabila.

In acest tren isi va face multi prieteni dar si dusmani. Nu se stie niciodata pe ce loc s-a asezat si pe cine va deranja. Cunoaste insa multi oameni extraordinari care il vor invata sa rada, sa iubeasca, sa simta ca traieste. Acesta calatorie este unica si va trai clipe unice.

Din cand in cand trenul opreste in gara. Unele persoane dragi lui vor cobori si il vor lasa sa-si continue singur drumul. Nu e cazul sa-si faca griji pentru ca alti calatori vor urca in tren. Din acea gara ei vor fi alaturi de el in calatorie  atat timp cat biletul le va permite.

Are multe de explorat in acest tren, fiecare calator, vagon si compartiment. E mai mult decat si-ar putea imagina si curiozitatea ii face si mai interesanta calatoria.

Din cand in cand se mai gandeste si la destinatie. Dar daca i-as spune ca drumul in sine conteaza mai mult decat destinatia finala? Alergam prin gari, compartimente si uitam ca partea cea mai frumoasa trece pe langa noi. Nu exista limite, ele sunt doar in mintea noastra asa ca daca la un moment dat o sa simta nevoia sa coboare sa nu uite ca trenul este condus de cineva. Cu siguranta este chiar calatorul nostru cel care conduce, insa nu a realizat asta pana acum. Imediat cum constientizeaza asta devine de neoprit  intelegand inca o data importanta calatoriei.

Inca ceva: Calatorul nostru nu ramane singur. Cele mai grele calatorii sunt cele in care stai singur si privesti pe geam, fara nimeni care sa-ti fie alaturi din toate punctele de vedere. Cei din jurul lui au o mare contributie si il vor invata sa-si conduca mai bine trenul si de ce nu sa-si schimbe si destinatia. Cine il opreste?

 

sursa foto: freedigitalphotos.net

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.